Beginnen met airsoft

Oké, dus je hebt filmpjes online gezien, je hebt misschien de video’s en foto’s van ons gezien en nu denk je; “Dat wil ik ook!.. maar hoe?”

Om de airsoftsport te mogen beoefenen heb je een ‘vergunning’ nodig. Dit houdt in dat je geregistreerd bent bij de NABV en een NABV pas hebt. Dit kost echter geld. Net als de airsoftapparaten en de uitrusting zelf. Toch zijn er mogelijkheden om de sport eens te proberen.

Wij raden je aan om op de website van de NABV bij teams eens te zoeken naar een team bij je in de buurt. Veel teams nemen je graag onder hun vleugel eens mee naar een airsoftwedstrijd. De mensen in een team hebben zelf een NABV pas, en kunnen jou daarmee aanmelden als introducee. Dit betekent dat je voor een dag een vrijstelling hebt om te mogen airsoften. Daarnaast hebben ze vaak wel een replica te leen.

Het voordeel van contact zoeken met een team, is dat je direct je eerste contacten opdoet in de airsoftsport. Je bent tijdens jouw eerste airsoftevenement niet alleen en je hebt direct mensen bij je die je vragen kunt stellen. Mensen die jou kunnen laten zien hoe de sport werkt en je van tips kunnen voorzien. Daarnaast is voor veel mensen het spelen in teamverband het leukst.

De lijst met teams in Nederland kun je hier raadplegen:
https://www.nabv.nl/airsoft-in-nederland