Oké, dus je hebt filmpjes online gezien en nu denk je; “Dat wil ik ook!.. maar hoe?”

Het beste is om de sport dan zelf een keer uit te proberen. Bij Copperhead Tactical beschikken wij over vergunningsvrije huurkits. Dit betekend dat je zelf, met een vriend of vrienden vrijblijvend aan kunt sluiten bij een skirm, om zelf eens te ervaren hoe het is om te airsoften. Je bent dan alleen de kosten van de dag (€30) en het huurkitje (€30) kwijt. Als het je niet bevalt, ben je weer een ervaring rijker. Bevalt het je wel?

Dan raden we je aan om naar de website van de NABV te gaan en je daar aan te melden. Om de airsoftsport te mogen beoefenen heb je namelijk een ‘vergunning’ nodig. Dit houdt in dat je geregistreerd bent bij de NABV en een NABV pas hebt. Dit kost je €72 per jaar, met eenmalige kosten van €15. Wanneer jouw aanmelding is goedgekeurd en je jouw NABV pas hebt, kun je op zoek naar de airsoftapparaten en uitrusting die passen bij wat jij leuk vind en op die manier airsoft spelen in jouw stijl. Houdt er rekening mee dat airsoftapparaten vrij duur kunnen zijn.

Een kleine guide om je op weg te helpen als nieuwe airsofter. Allereerst adviseren wij om de snipers eerst te laten liggen. Hoewel de meeste mensen kennis maken met airsoft door bijvoorbeeld een Novritsch, Kicking Mustang, Silo, etc. is het snipen bij airsoft echt een vak apart en voor 99% van de mensen niet wat ze verwachten. Het is belangrijk om eerst de sport te leren spelen. Daarom adviseren wij om eerst een replica van een aanvalsgeweer aan te schaffen. Denk hierbij aan een M4 of AK variant.

Wij raden aan om minimaal de volgende items aan te kopen. De prijs die er achter staat is een richtlijn. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Onderdeel Prijsindicatie
Airsoftbril €20
Airsoftapparaat €200
2 extra highcap magazijnen €20
Zak met .22 of .25 BB’s €20
Camouflage broek bij de dumpstore €20
Camouflage shirt / jas bij de dumpstore (seizoen afhankelijk) €30
Schoenen €50
Vest voor magazijnen €30
Totaal: €390

Tot slot, lees je goed in voor wat betreft de regelementen van de NABV. Hierin staan ook de wettelijke kaders en nationale regels die gelden voor de sport.

Zo gelden er bijvoorbeeld regels rondom de snelheid waarmee jouw airsoftapparaat mag schieten. Zorg dat je deze kent, en dat je jouw airsoftapparaat een keer getest hebt. Als je jouw airsoftapparaat uit de winkel koopt, is dit namelijk absoluut geen garantie dat deze onder het limiet zit. Sterker nog, de meeste airsoftapparaten schieten te snel. Vraag dit na bij de winkel waar jij jouw apparaat koopt. Vaak kunnen deze winkels de snelheid van jouw airsoftapparaat op verzoek aanpassen zodat deze beneden het limiet schiet.